بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/11/01 - 09:27
  • - تعداد بازدید: 208
  • - تعداد بازدیدکننده: 202
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

فیلم| بازدید مستعدان آذربایجان غربی از شرکت‌های فرآوری و بسته‌بندی ماهی و خاویار تبریز

در این بازدید یک روزه، دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته های صنایع غذایی، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، شیلات و علوم دامی از قسمت های مختلف کارخانه‌ها شامل سردخانه نگهداری ماهی قبل از فرآوری، پوست‌کنی، فیلتینگ و برش فیله‌های منجمد، توزین، بسته‌بندی وکیوم و نگهداری در سردخانه آشنا شدند.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان آذربایجان غربی؛ بازدید علمی از شرکت‌های فرآوری و بسته‌بندی آبزیان در تبریز صورت پذیرفت. گونه‌های مختلف ماهیان دریایی حاصل از صید در آب‌های جنوب کشور و همچنین ماهی قزل آلای رنگین کمان با گوشت قرمز (قزل سالمون) توسط شرکت‌هایی چون آذرمرجان و ماهی سرخ ایرانیان به شکل محصول منجمد بسته بندی می‌گردند. دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته های صنایع غذایی، بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، شیلات و علوم دامی از قسمت های مختلف کارخانه شامل سردخانه نگهداری ماهی قبل از فرآوری، پوست‌کنی، فیلتینگ و برش فیله‌های منجمد، توزین، بسته‌بندی وکیوم و نگهداری در سردخانه آشنا شدند. همچنین، در شرکت ماهی سرخ ایرانیان، تولید خاویار قرمز از ماهی قزل آلای گوشت قرمز انجام می‌گرفت. این شرکت که اولین شرکت در ایران است که مبادرت به تولید خاویار قرمز نموده، تمامی محصول را به بازار روسیه صادر می نماید و همچنین، ماهی شکم خالی پس از خروج خاویار را نیز به شکل منجمد به بازارهای روسیه می‌فرستد که با استقبال دانشجویان بازدید کننده مواجه شد و ایده‌های خوبی از صنعت فرآوری آبزیان و ظرفیت‌های موجود اقتصادی این حوزه دریافت داشتند.

از سویی دیگر، بخشی از تولید همین شرکت ها، ضایعات فرآوری بوده که در حال حاضر با کمترین استفاده در تولید پودر ماهی ضایعات استفاده می‌شود. مذاکرات مثبتی با شرکت‌های مزبور بعمل آمد تا ارزش افزوده این ضایعات با تولید برخی محصولات نوآورانه مانند کلاژن پپتید از پوست ماهی و پروتئین هیدرولیز شده (بعنوان افزودنی فراسودمند خوراک دام و آبزیان) صورت گیرد و و دانشجویان با این ظرفیت اقتصادی ضایعات آشنا شدند. در طول بازدید، دانشجویان با مدیران تولید و صاحبان شرکت ها وارد بحث‌های علمی شده و به تبادل نقطه نظرات علمی می‌پرداختند. همچنین، بازدید از بازار ماهی تبریز که تنوع ماهیان دریایی آن بسیار بالا بود (بیش از 20 گونه دریایی)، انجام شد. در شرکت ماهی خوب که تولید فیله آماده طبخ می‌نمود قرار شد تا یک طرح پژوهشی به منظور تعیین کیفیت و ماندگاری محصول آماده پخت فیله قزل الا صورت پذیرد. این شرکت در نظر دارد تا محصول آماده پخت را به شکل بسته بندی وکیوم و منجمد راهی بازار کشور کند و از این جهت ارتباط خوبی در این بازدید با این شرکت بعمل آمد.

نهایتا مقرر شد سه عنوان طرح پژوهشی حاصل از این بازدید و مورد تقاضای این شرکت ها تهیه و به اداره کل شیلات آذربایجان شرقی به منظور بررسی و مذاکره با شرکت‌ها ارائه گردد تا با همکاری دانشجویان تحصیلات تکمیلی که در این بازدید حضور داشتند، طرح‌های تقاضامحور اجرا گردد.

گالری تصاویر

 

 

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 169424
مدیر آذربایجان غربی(حیرانی)
خبرنگار

مدیر آذربایجان غربی(حیرانی)